Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w białym winie

Ryba w białym winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 47

Dodano:

Odsłon: 6998

Pyszna ryba zapiekana w piekarniku.

Składniki

  • świeża ryba (ja użyłam makrelę), 4 filety
  • czosnek, 3 ząbki
  • sok z połowy cytryny
  • białe, wytrawne wino, 1/2 szklanki
  • papryczki chili, 1-2
  • pomidorki koktajlowe, 10-15
  • oliwa z oliwek, kilka łyżek
  • tymianek, kilka gałązek
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ryba w białym winie

Przygotowanie

  1. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy oliwe z oliwek, wkładmy filety, solimy do smaku. Następnie posypujemy czosnkiem i chili (pokrojonymi w drobną kostkę). Dodajemy sok z cytryny i białe wino. Na koniec dodajemy gałązki tymianku i pomidorki przekrojone na pół.

  2. Zapiekamy w piekarniku w temperaturz 220 stopni. Czas pieczenia zależy od rodzaju ryby. Ja zapiekam makrelę 20 -30 min.

  3. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń