Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ryba zapiekana w piekarniku.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 46
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 22
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 46
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 22
Składniki
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy oliwe z oliwek, wkładmy filety, solimy do smaku. Następnie posypujemy czosnkiem i chili (pokrojonymi w drobną kostkę). Dodajemy sok z cytryny i białe wino. Na koniec dodajemy gałązki tymianku i pomidorki przekrojone na pół.
Zapiekamy w piekarniku w temperaturz 220 stopni. Czas pieczenia zależy od rodzaju ryby. Ja zapiekam makrelę 20 -30 min.
Smacznego!