Do góry

Dania główne Przepis na:

ryba w chrupiącej panierce migdałowej

ryba w chrupiącej panierce migdałowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3180

Dodano:

Odsłon: 5211

Sekret tego dania tkwi w smakowitej chrupiącej panierce...

Składniki

  • mleko, 1 szklanka
  • jajka, 2 szt
  • sól,pieprz, szczypta
  • mąka, 1/2 szklanki
  • płatki migdałów, pół szklanki
  • filety rybne (mintaj, grenadier itp), 3
  • Natka pietruszki
  • czosnek, ząbek
  • oliwa z oliwek, 4 łyżki
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
ryba w chrupiącej panierce migdałowej

Przygotowanie

  1. Filety rybne natrzeć solą i pieprzem, czosnkiem i posypać natką pietruszki. Z mąki mleka i jajek przygotować ciasto naleśnikowe tak by nie powstały grudki, posolić dodać płatki migdałów i delikatnie wymieszać. Filety rybne obtoczyć dokładnie w cieście, smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Podawać ze świężą sałatą skropioną sokiem z cytryny. Polecam

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zlotowlosa 28 stycznia 2009 Zrobię to dla mojego chłopaka:) Dzieki za przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń