Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z frutti di mare to moja propozycja na gorące dni, kiedy nie ma się ochoty na ciężki obiadek;-)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 237
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 208
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 237
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 208
Składniki
Frutti di mare rozmrozić. Łyżkę oleju rozgrzać, dodać ryż oraz przyprawy korzenne i kurkumę. Mieszając smażyć 5-7 minut. Następnie dołożyć frutti di mare i małże wraz z zalewą, zalać bulionem, po czym dusić pod przykryciem 10 minut. Papryki umyć, oczyścić, pokroić w paseczki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Następnie dodać do ryżu razem z groszkiem i pokrojonym w kostkę mięsem, wymieszać i dusić 5 minut. Wędlinę pokroić w kostkę, osobno dusić na reszcie oleju, a następnie połączyć z ryżem. Przygotować i dusić 5 minut. gotową potrawę posypać zieleniną:P RADA: Jeśli przed zalaniem bulionem, surowe ziarna ryżu będziemy smażyć przez kilka minut na oleju, to po uduszeniu ryż będzie chrupki i nie będzie się sklejał. Smacznego!