Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SZYBKA, PROSTA, NIEDROGA, SMAKUJE WSZYSTKIM.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1165
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1165
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Składniki
Przyrządzamy sos sałatkowy: oliwę z oliwek łączymy z wyciśniętym ząbkiem czosnku, sokiem z połówki cytryny, solą i pieprzem. Odstawiamy na ok. 5 min.
W tym czasie w naczyniu układamy porwane liście sałaty lodowej.
Pomidory kroimy w ćwiartki,które z kolei jeszcze dzielimy na pół.
Sałatę polewamy sosem sałatkowym, następnie dodajemy tuńczyka i pomidory.
Czynność powtarzamy w zależności od tego, ile warstw chcemy uzyskać.
Smacznego!