Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SZYBKA, PROSTA, NIEDROGA, SMAKUJE WSZYSTKIM.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 90
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 90
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Przyrządzamy sos sałatkowy: oliwę z oliwek łączymy z wyciśniętym ząbkiem czosnku, sokiem z połówki cytryny, solą i pieprzem. Odstawiamy na ok. 5 min.
W tym czasie w naczyniu układamy porwane liście sałaty lodowej.
Pomidory kroimy w ćwiartki,które z kolei jeszcze dzielimy na pół.
Sałatę polewamy sosem sałatkowym, następnie dodajemy tuńczyka i pomidory.
Czynność powtarzamy w zależności od tego, ile warstw chcemy uzyskać.
Smacznego!