Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 442
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 442
Składniki
Sałatę przebrać, przemyć, wysuszyć, porwać na duże kawałki i ułożyć na półmisku.
Chleb położyć na rozgrzanym ruszcie, smażyć przez kilka sekund, odwrócić i podsmażyć z drugiej strony. Zdjąć chleb z rusztu
Położyć na ruszcie plasterki szynki. Obsmażać, póki nie pojawią się na nich ślady od kratki.
Obsmażone plasterki szynki pokroić w paski.
Cebulę pokroić w krążki.
Awokado obrać, pokroić w cienkie plasterki lub w drobną kostkę.
Skropić plasterki awokado sokiem z cytryny.
Żeby zrobić sos, należy wsypać cukier do miseczki z octem wymieszać trzepaczką, póki cukier się całkowicie nie rozpuści.
Dodać sos sojowy. Wymieszać.
Cienką strużką wlać olej i ubić sos trzepaczką na jednolitą masę.
Dodać sos pomidorowy i jeszcze raz wymieszać.
Bryndzę rozgnieść widelcem.
Wycisnąć czosnek.
Dokładnie wymieszać bryndzę z czosnkiem
Posmarować kromki podsmażonego chleba otrzymaną pastą serową.
Do liści sałaty i rukoli dodać podsmażoną na grillu szynkę, cebulę i awokado.