Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie tanie i w zimowe wieczory rozpościera się zapach wiosny , więc niebo w gębie i radość zapachów !!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
schab należy najpierw zabejcować , w bejcy którą prygotować należy raczej samemu . potrzebujemy 300 mil wina czerwonego wytrawne , oraz przyprawy; takie jakie kto lubi ja używam przypraw suszonych takich jak ; pół łyzeczki - tymianku .łyżeczka majeranku- pół łyżeczki oregano i bazylji , roztarte 3 ziarna zieka angielskiego i kilka liści laurowych (2 do 3 )wszystko zalewamy winem wkładamy w ta zalew osolony schab i pozostawiamy na minimum 1 godzinę w lodówce. Po zabejcowaniu opiekamy schab ze wszystkich stron na złocisty kolor , po opieczeniu , do naczynia zaro odpornego wlewamy wina czerwonego wyt, umieszczamy siano ,które możemy zakupić w sklepie zoologicznym (ale żeby nie było pryskane muś być swieże , sianko nasiąknie winem , więc dolewamy go tyle aby sięgało do połowy wysokości schabu i dusimy pod przykryciem i no niewielkim ogniu i kontralujemy aby sianko się nie przypaliło . Podczas duszenia uzupełniać wyporowane wino . dusimy około 40 minut, Podać pokrojone w plastry ciepłe ( można pokrojone plastry ułozyć na sianie z naczynia doda więcwj uroku . SMACZNEGO