Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, łatwo i zdrowo
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1728
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1525
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1488
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1728
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1525
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1488
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1786
Składniki
Mięso umyć, osuszyc. pokroić na kotlety - grubość dowolna. Wetrzeć olej, doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzana patelnię wlać olej, smazyć kotlety z obu stron po 5 minut z kazdej strony. Na drugiej patelni rozgrzac olej i wrzucić szpinak. Smażyć do momentu rozmrożenia. Dodac czosnek (ja dodaję 4-5 ząbków), sól, pieprz do smaku. Poddusić wszystko razem. Na koniec dodać topiony serek, mieszać aż do roztopienia sera. Powstanie wówczas pyszny gęsty sos. Gotowe mięso przełożyć na talerze, przykryć pierzynką ze szpinaku. Podawać z ziemniakami po holendersku (grube frytki usmażone w głębokim tłuszczu).
SMACZNEGO!