Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki proces przygotowania, fantastyczny smak :)
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 280
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8779
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 522
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 280
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8779
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 522
Składniki
Schab umyć i pokroić w paseczki. Przesmażyć na patelni bez tłuszczu ok 2-4 minut. Wlać śmietanę, delikatnie posolić i dokładnie wymieszać. Zielony pieprz odcedzić z zalewy i dodać do mięsa i śmietany. Dusić na wolnym ogniu ok 10 minut mieszając by nie przywarło. Pod koniec duszenia dodać drobno posiekany koperek wg uznania, ja lubię sporo. Spróbować i ewentualnie dosolić. Podawać na gorąco z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Wyśmienicie smakuje z kluskami śląskimi i jest rewelacyjny z plackami ziemniaczanymi. Na dodatek proponuję surówkę z czerwonej kapusty. Pycha :) Smacznego :)