Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne danie i naprawdę nie trudne do wykonania
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 240
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 240
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Składniki
Umyty schab płuczemy w wodzie, następnie umieszczamy go w naczyniu żaroodpornym, polewamy olejem (osobiście używam oleju z pestek winogron) posypujemy przyprawami i obtaczamy go w tak przygotowanej marynacie, odstawiamy na 1 godzinę, polecam pozostawienie na noc
umyte i oskrobane warzywa trzemy na tarce, pora kroimy na drobno, i wszystko mieszamy razem
przygotowane i zamarynowane mięso obsypujemy warzywami i zalewamy bulionem, tak równo pokryte mięso przykrywamy naczynie żaroodporne, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni Celsjusza i pieczemy ok 2 - 2,5 godziny, w połowie czasu mięso obracamy na drugą stronę
po v upieczeniu z pozostałego wywaru i warzyw dookoła pieczeni możemy przygotować sos, zlewając całość małego garnka i zaciągając śmietanką 12% i mąką