Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 748
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1545
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 748
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1545
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
Składniki
Schab marynujemy w białym winie,oliwie, przyprawach- jakie kto lubi( ja robię to dzień wcześniej i zostawiam na noc- nie jest to konieczne, ale wydaje mi się, że mięso jest wtedy bardziej kruche).Mięso kroimy w paseczki i smażymy.
Cebulę, pokrojone pieczarki, starta na tarce marchew dusimy na niewielkim ogniu, doprawiamy do smaku, co jakiś czas podlewamy bulionem. Dodajemy mięso, jeszcze chwilkę dusimy. Dekorujemy szczypiorkiem. Podajemy z kulkami ziemniaczanymi lub z ryżem.
Smacznego!