Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest dobrze znany ale rzadko się go przygotowuje niestety...
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 95
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 95
Składniki
Zawsze kiedy zaczynam przygotowanie schabu ze śliwką zostawiam sobie to na wieczór żeby popołudniem następnego dnia mieć aromatyczne mięso i soczyste do pieczenia. Wszystkie przyprawy mieszam w misce i zalewam olejem. W schabie dziurkę robię zawsze tak samo. Ostro zakończony nóż wbijam w mięso i kręcę nim dopóki nie powstanie dziura i tą samą czynność powtarzam z drugiej strony. Wkładam śliwka za śliwką i obtaczam w marynacie. Zaklejam miskę folią spożywczą i zostawiam na noc.
Proces pieczenia jest prosty :) Schab z olejem i przyprawami wrzucam naczynia żaroodpornego i na 1,5 godz. temp. 200 st. czasami posmaruje miodem schab ale to trzeba lubić. Smacznego!!! :]