Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 255
Dodano: 08.09.2009
Odsłon: 5052
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
kotlety przygotowujemy jak zwykle- rozbijamy, doprawiamy, smażymy w panierce:)
Na każdym usmażonym kotlecie układamy łyżeczkę majonezu, plaster pomidora, kilka krążków cebuli, pól jajka, solimy i przykrywamy serem.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 10-15 min w temp. 200 stopni.
Można podawać z sosem tatarskim.
Kaloryczne, ale jakie smaczne
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Gruba-dynia 24 września 2010Zgłoś do usunięcia
To naprawdę fajna odmiana schabowych. Można też nałożyć na nie np.smażone na masełku pieczarki- są pycha!w ten sam sposób można podać też "odmienioną" panierowana rybę, czy kotlety sojowe. Pozdrawiam :-)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
a co tam z kaloriami, ważny jest smak (moja koleżanka w pracy powiedziała m,że ludzie odmawiający sobie dobrego jedzenia są zgorzkniali) i wiesz coś w tym jest!0 Kto głosował? | Odpowiedz

misia0309 19 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wypróbowalam ten przepis i zaskoczyłam domowników,oczywiście pozytywnie. Bardzo ciekawe a zarazem smaczne danie! Pozdrawiam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

agulaa 16 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo się cieszę, że smakowało:D moja rodzinka też zażera się tymi schabowymi:) pozdrawiam serdecznie0 Kto głosował? | Odpowiedz

Karolina80W 16 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam wczoraj na obiad i były pyszne!:) Nowy sposób na tradycyjne,nudne schabowe jest prosty, tani a afekt zaskakuje. Polecam wszystkim i Agulaa dzięki wielkie za to danie:)0 Kto głosował? | Odpowiedz