Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka w karmelu

Skrzydełka w karmelu

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 165

Dodano:

Odsłon: 5281

Palce lizać;)

Składniki

  • skrzydełka (ale mogą być też udka czy karkówka), ok. 1 kg.
  • czosnek, 4 ząbki
  • margaryna, 3 łyżki
  • woda, ok. 1/2 szklanki
  • maggie, ok. 2 łyżek
  • cukier, 5 łyżek
  • ryż, w zależności od ilości osób
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Skrzydełka w karmelu

Przygotowanie

  1. Cukier wsypać na suchą patelnię i podgrzewać, aż się skarmelizuje. Dolać wodę, następnie margarynę i czosnek pokrojony w cienkie plastry. Dodać maggie. Na sosie układać skrzydełka, polewać podsmażając. Podawać, aż skrzydełka będą gotowe, a nadmiar wody wyparuje i sos zacznie gęstnieć. Najlepiej podawać z ryżem. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 20 czerwca 2008 jadłam coś podobnego tyle że smażone na miodzie, wszyscy się zachwycali , ale osobiście nie jestem zwolennikiem połączenia miesa i słodu. Jedno trzeba przyznać - smak zwala z nóg:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń