Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smażony łosoś na sałatce"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 313
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104586
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9099
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 313
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104586
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9099
Składniki
Łososia opłucz, osusz, pokrój w plasterki. Obierz i posiekaj 2 cm imbiru. Wymieszaj go z 2 łyżkami oleju, sosem sojowym, solą oraz pieprzem do smaku. Marynatą posmaruj łososia. Odstaw na około godzinę w chłodne miejsce.
Czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj w misce z 2 łyżkami wody, oleju i soku wyciśniętego z cytryny. Dopraw sos do smaku solą oraz pieprzem. Szpinak umyj, osusz. Cukinię pokrój w plasterki. Przesmaż na łyżce oleju, ostudź.
Łososia nadziej na szpadki. Usmaż na łyżce oleju. Do miski z sosem włóż usmażoną cukinię oraz liście szpinaku. Wymieszaj starannie, posyp 1-2 łyżkami zrumienionych orzeszków. Podawaj z łososiem.
Czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 4,50 zł.Źródło: Świat kobiety