Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smażony łosoś na sałatce"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4379
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11901
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4379
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11901
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Składniki
Łososia opłucz, osusz, pokrój w plasterki. Obierz i posiekaj 2 cm imbiru. Wymieszaj go z 2 łyżkami oleju, sosem sojowym, solą oraz pieprzem do smaku. Marynatą posmaruj łososia. Odstaw na około godzinę w chłodne miejsce.
Czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj w misce z 2 łyżkami wody, oleju i soku wyciśniętego z cytryny. Dopraw sos do smaku solą oraz pieprzem. Szpinak umyj, osusz. Cukinię pokrój w plasterki. Przesmaż na łyżce oleju, ostudź.
Łososia nadziej na szpadki. Usmaż na łyżce oleju. Do miski z sosem włóż usmażoną cukinię oraz liście szpinaku. Wymieszaj starannie, posyp 1-2 łyżkami zrumienionych orzeszków. Podawaj z łososiem.
Czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 4,50 zł.Źródło: Świat kobiety