Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne i łatwe w przyrządzeniu
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5955
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9020
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8358
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5740
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5955
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9020
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8358
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5740
Składniki
Ziemniaki gotujemy (ważne, aby były ugotowane ale nie rozgotowane). W trakcie gotowania ziemniaków kroimy w kostkę ogórki i cebule.
Ugotowane i ostudzone ziemniaki kroimy w gruba kostkę i dodajemy do ogórka i cebulki. Całość posypujemy solą i pieprzem, polewamy odrobiną oliwy/oleju, dodajemy łyżkę majonezu i łyżeczkę musztardy. Całość mieszamy i zostawiamy w lodówce aby smaki się połączyły.
Pstrągi obieramy z łusek i myjemy. Do środka sypiemy odrobinę soli, wkładamy masło czosnkowe i odrobinę natki pietruszki.
Następnie ryby posypujemy solą i pieprzem oraz obtaczamy w mące.
Na patelni (najlepiej grillowej) rozgrzewamy olej. Pstrągi smażymy po 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.
Ryby układamy na oddzielnych talerzach z plastrami cytryny oraz kulkami sałatki ziemniaczanej (ja używam łyżki do lodów) - jak na zdjęciu
Smacznego. :-)