Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne i łatwe w przyrządzeniu
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93583
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2653
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2256
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93583
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2653
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2256
Składniki
Ziemniaki gotujemy (ważne, aby były ugotowane ale nie rozgotowane). W trakcie gotowania ziemniaków kroimy w kostkę ogórki i cebule.
Ugotowane i ostudzone ziemniaki kroimy w gruba kostkę i dodajemy do ogórka i cebulki. Całość posypujemy solą i pieprzem, polewamy odrobiną oliwy/oleju, dodajemy łyżkę majonezu i łyżeczkę musztardy. Całość mieszamy i zostawiamy w lodówce aby smaki się połączyły.
Pstrągi obieramy z łusek i myjemy. Do środka sypiemy odrobinę soli, wkładamy masło czosnkowe i odrobinę natki pietruszki.
Następnie ryby posypujemy solą i pieprzem oraz obtaczamy w mące.
Na patelni (najlepiej grillowej) rozgrzewamy olej. Pstrągi smażymy po 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.
Ryby układamy na oddzielnych talerzach z plastrami cytryny oraz kulkami sałatki ziemniaczanej (ja używam łyżki do lodów) - jak na zdjęciu
Smacznego. :-)