Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne i łatwe w przyrządzeniu
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28768
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 278
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28768
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 278
Składniki
Ziemniaki gotujemy (ważne, aby były ugotowane ale nie rozgotowane). W trakcie gotowania ziemniaków kroimy w kostkę ogórki i cebule.
Ugotowane i ostudzone ziemniaki kroimy w gruba kostkę i dodajemy do ogórka i cebulki. Całość posypujemy solą i pieprzem, polewamy odrobiną oliwy/oleju, dodajemy łyżkę majonezu i łyżeczkę musztardy. Całość mieszamy i zostawiamy w lodówce aby smaki się połączyły.
Pstrągi obieramy z łusek i myjemy. Do środka sypiemy odrobinę soli, wkładamy masło czosnkowe i odrobinę natki pietruszki.
Następnie ryby posypujemy solą i pieprzem oraz obtaczamy w mące.
Na patelni (najlepiej grillowej) rozgrzewamy olej. Pstrągi smażymy po 3 minuty z każdej strony aż do zrumienienia.
Ryby układamy na oddzielnych talerzach z plastrami cytryny oraz kulkami sałatki ziemniaczanej (ja używam łyżki do lodów) - jak na zdjęciu
Smacznego. :-)