Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sok z aronii wzmacniający odporność"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4131
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416314
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2848
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4131
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416314
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2848
Składniki
Owoce przebierz i umyj. Wrzuć do garnka, zalej 3 litrami wody (wszystkie muszą być nią przykryte). Jeśli trzeba, dolej więcej wody.
2. Zagotuj. Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj sok jeszcze około 20 min. Odcedź wygotowane owoce (w razie potrzeby przetrzyj przez gęste sito). Do soku dodaj cukier. Gotuj, aż się rozpuści. Dopraw do smaku sokiem z cytryny.
Przelej gorący sok do słoików i chwilę pasteryzuj albo do butelek z kapslem (przechowuj je w lodówce).Źródło: Kobieta i życie