Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SZybkie ,tanie, mniam mniam
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Makaron, bez sosu? Czasami mozna zrobic cos innego, polecam. A wiec zaczynamy, zadanie nie jest trudne, chyba ze noza uzywamy rzadziej niz raz w miesiacu, badz do otwierania konserw lub butelek z piwem ;). Wytlumacze to wam prosto i nie skomplikowanie. A wiec wstawiamy wode na makaron i zaczynamy przygotowywac skladniki , kroimy w sliczna kosteczke boczek, cebulke drobno kroimy. Odcedzamy groszek , jezeli jest z puszki, rozmrazamy jezeli z zamrazarki. Rozgrzewamy mocno patelnie, w tym czasie gotujemy makaron, wrzucamy boczek na patelnie , cebule , smazymy na piekny zlocisty kolor.Odcedzamy makaron i trzymamy w cieple. Gdy cebula i boczek sa zlociste pachnace i macie ochote je zjesc to wrzucacie groszek smazycie okolo minutki, nastepnie bulke tarta, gdy jest sliczna i brazowa to dodajemy makaron , ladnie mieszamy aby sie nie przypalil, sol pieprz. Serwujemy na talez i Panna ktora zostala zaproszona na kolacje jest zakochana. I zyli dlugo i szczesliwie itd. A tak na powaznie, to jest naprawde dobre, przepis jest sycilijski , ale troszeczke go przerobilem na polskie potrzeby. Mozna uzyc tez wedzonego boczku, ale troszke mniej bo zdominuje smak potrawy. SMACZNEGO