Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-02-2012
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek i zielonego marynowanego pieprzu.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 143
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 17
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17337
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 143
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 17
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17337
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy drobniutko. Czosnek również obieramy i przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanej oliwie podduszamy cebulę i czosnek, po czym dodajemy przyprawy, a następnie mięso. Podsmażamy chwilkę po czym dodajemy marynowany pieprz.
Kiedy mięso przestanie być krwiste, dodajemy pomidory oraz wino. Dusimy pod przykryciem 5-7 minut.
Na koniec wrzucamy pokrojone w plasterki oliwki. Mieszamy sos z ugotowanym makaronem. Podajemy posypane jakąś zieleniną.