Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z sosem paprykowo-pomidorowym
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2373
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18132
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2080
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2373
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18132
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2080
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200C. Paprykę przekroić na pół, oczyścić z nasion, natłuścić skórkę olejem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem lub folią skórką do góry. Opiekać aż zbrązowieje i będzie łatwo odchodzić od papryki. Przestudzić paprykę i zdjąć skórę. Makaron gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę pokroić w piórka i obsmażyć na patelni rozgrzanej na średnim ogniu. Dodać obraną paprykę i chwilę smażyć razem. Wszystko razem zmiksować i wylać z powrotem na patelnię. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Wlać mleko kokosowe i gotować ma małym ogniu. Mieszać co jakiś czas aż sos zgęstnieje.
Ugotowany makaron dobrze odcedzić. Dodać do sosu i wszystko razem wymieszać.