Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z sosem paprykowo-pomidorowym
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200C. Paprykę przekroić na pół, oczyścić z nasion, natłuścić skórkę olejem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem lub folią skórką do góry. Opiekać aż zbrązowieje i będzie łatwo odchodzić od papryki. Przestudzić paprykę i zdjąć skórę. Makaron gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę pokroić w piórka i obsmażyć na patelni rozgrzanej na średnim ogniu. Dodać obraną paprykę i chwilę smażyć razem. Wszystko razem zmiksować i wylać z powrotem na patelnię. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Wlać mleko kokosowe i gotować ma małym ogniu. Mieszać co jakiś czas aż sos zgęstnieje.
Ugotowany makaron dobrze odcedzić. Dodać do sosu i wszystko razem wymieszać.