Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z sosem paprykowo-pomidorowym

Spaghetti z sosem paprykowo-pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 48

Dodano:

Odsłon: 302

Makaron z sosem paprykowo-pomidorowym

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 200C.
    Paprykę przekroić na pół, oczyścić z nasion, natłuścić skórkę olejem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem lub folią skórką do góry. Opiekać aż zbrązowieje i będzie łatwo odchodzić od papryki.
    Przestudzić paprykę i zdjąć skórę.
    Makaron gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  2. Cebulę pokroić w piórka i obsmażyć na patelni rozgrzanej na średnim ogniu.
    Dodać obraną paprykę i chwilę smażyć razem. Wszystko razem zmiksować i wylać z powrotem na patelnię. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Wlać mleko kokosowe i gotować ma małym ogniu. Mieszać co jakiś czas aż sos zgęstnieje.

  3. Ugotowany makaron dobrze odcedzić. Dodać do sosu i wszystko razem wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń