Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyk z wątróbek"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 733
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22772
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15143
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4858
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45482
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 733
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22772
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15143
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4858
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45482
Składniki
Czas ok. 35 min; porcja – 550 kcal, cena 5 zł, 4 porcje.
Wątróbki indycze oczyść starannie, opłucz i osusz na papierowym ręczniku. Pokrój je na spore kawałki i owiń plasterkami boczku.
Strąk papryki opłucz, osusz, przekrój na pół. Usuń gniazdo nasienne. Paprykowy miąższ pokrój w dużą kostkę. Cebulę obierz, poszatkuj w grube półplasterki.
Przygotuj cztery patyczki do szaszłyków. Nadziewaj na nie na zmianę owinięte w boczek kawałki wątróbki, paprykę i cebulę. Rozgrzej na patelni 1-2 łyżki oleju. Włóż szaszłyki, smaż, często obracając, 10-12 minut. Na koniec posyp je solą oraz pieprzem.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Śmietanę połącz z majonezem. Dodaj czosnek i posiekany szczypiorek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj razem z szaszłykami.Źródło: Świat kobiety