Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybkie „faworki” drobiowe"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 271
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 246
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 49
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 271
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 246
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 49
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Składniki
Filety przeciąć wzdłuż na pół, tak by tworzyły cienkie płaty. Każdy pokroić w prostokąty szerokie na 4 cm, długie na ok. 10 cm. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem i obficie przyprawą do kurczaka. Na środku każdego prostokąta zrobić nacięcie o długości ok. 2 cm. Węższy bok przełożyć przez przecięcie, tak by powstały faworki.
Olej rozgrzać w dużym naczyniu. Smażyć faworki na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Wyłożyć na półmisek, udekorować bazylią.
Można zrobić też faworki w cieście (obtaczając je w jajku i mące) lub w klasycznej panierce z jajka i bułki tartej.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium