Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem mam do zaoferowania prosty przepis na pastę.......
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
A więc jak zwykle zaczynamy od dokładnego umycia warzyw. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę tak samo robimy z borowikami. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy na parę sekund posiekany czosnek, po czym dorzucamy cebulę i wszystko razem podsmażamy , po czym dodajemy borowiki. Odparowujemy wodę z borowików, dodajemy bulion dusimy nasz potrawę około 15 min na wolnym ogniu, do czasu odparowania bulionu. W międzyczasie gotujemy tagiatelle, aby było al dente. Do borowików dodajemy następnie śmietanę i gotujemy około 2min i dodajemy starty parmezan, już nie doprowadzając do wrzenia. Następnie ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy do dużego naczynia z pokrywką, dolewamy cały sos, przykrywamy i poruszając naczyniem, mieszamy, nie mieszamy łyżką aby nie porozrywać makaronu. Sos musi oblepić cały makaron. Następnie nakładamy na talerze i posypujemy natka pietruszki a na talerzu robimy garnee z pomidorków cherry i roszponki. Życzę smacznego biesiadowania