Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem mam do zaoferowania prosty przepis na pastę.......
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2750
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 18
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 343
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2750
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 18
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 343
Składniki
A więc jak zwykle zaczynamy od dokładnego umycia warzyw. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę tak samo robimy z borowikami. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy na parę sekund posiekany czosnek, po czym dorzucamy cebulę i wszystko razem podsmażamy , po czym dodajemy borowiki. Odparowujemy wodę z borowików, dodajemy bulion dusimy nasz potrawę około 15 min na wolnym ogniu, do czasu odparowania bulionu. W międzyczasie gotujemy tagiatelle, aby było al dente. Do borowików dodajemy następnie śmietanę i gotujemy około 2min i dodajemy starty parmezan, już nie doprowadzając do wrzenia. Następnie ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy do dużego naczynia z pokrywką, dolewamy cały sos, przykrywamy i poruszając naczyniem, mieszamy, nie mieszamy łyżką aby nie porozrywać makaronu. Sos musi oblepić cały makaron. Następnie nakładamy na talerze i posypujemy natka pietruszki a na talerzu robimy garnee z pomidorków cherry i roszponki. Życzę smacznego biesiadowania