Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tagliatelle z kurczakiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
30 min • Porcja 140 kcal • Przepis na 2-3 porcje
Makaron gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzam. Filet opłukuję, osuszam papierowym ręcznikiem, kroję na małe kawałki. Podsmażam mięso na rozgrzanym tłuszczu, oprószam solą i pieprzem.
W garnku zagotowuję wodę, dodaję kostkę bulionową i mięso. Wlewam śmietanę i dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotowuję na małym ogniu.
Mąkę mieszam z małą ilością wody, wlewam do gotującego się mięsa i, mieszając, gotuję, by sos zgęstniał. Mięso z sosem wykładam na makaron, posypuję pietruszką.
Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Kobieta i życie