Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tagliatelle z kurczakiem"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 247
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 90
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 247
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 90
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
30 min • Porcja 140 kcal • Przepis na 2-3 porcje
Makaron gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzam. Filet opłukuję, osuszam papierowym ręcznikiem, kroję na małe kawałki. Podsmażam mięso na rozgrzanym tłuszczu, oprószam solą i pieprzem.
W garnku zagotowuję wodę, dodaję kostkę bulionową i mięso. Wlewam śmietanę i dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotowuję na małym ogniu.
Mąkę mieszam z małą ilością wody, wlewam do gotującego się mięsa i, mieszając, gotuję, by sos zgęstniał. Mięso z sosem wykładam na makaron, posypuję pietruszką.
Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Kobieta i życie