Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle z pietruszkowym pesto"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
Składniki
Migdały w skórce sparz i odstaw na kilka minut. Gdy lekko przestygną, obierz i włóż do blendera.
Dodaj 2 ząbki czosnku i zalej całość oliwą oraz sokiem z limonki.
Zmiksuj tak, by były średnio rozdrobnione. Dosyp starty na tarce o najmniejszych oczkach parmezan oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.
Dopraw masę solą z pieprzem i wymieszaj. Jeśli pesto będzie zbyt suche, dodaj więcej oliwy. Nałóż go na ugotowany wcześniej makaron.
Danie udekoruj pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami.Źródło: Kurier TV