Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z domowym pesto"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Posiekaj i szybko zagnieć na spód (ew. dodaj trochę zimnej wody). Włóż ciasto w folii do lodówki na pół godz. Następnie wylep nim natłuszczoną i oprószoną mąką formę do tart, np. prostokątną. Ciasto nakłuj, podpiecz w 190°C do zezłocenia.
Warzywa i zioła zmiksuj z oliwą i czosnkiem na pesto. Dopraw solą i pieprzem. Rozsmaruj na spodzie. Posyp pokruszonym serem pleśniowym, polej śmietaną roztrzepaną z jajkami, solą i pieprzem. Ozdób pomidorkami i zapiecz do ścięcia.Źródło: Świat kobiety