Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z domowym pesto"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Posiekaj i szybko zagnieć na spód (ew. dodaj trochę zimnej wody). Włóż ciasto w folii do lodówki na pół godz. Następnie wylep nim natłuszczoną i oprószoną mąką formę do tart, np. prostokątną. Ciasto nakłuj, podpiecz w 190°C do zezłocenia.
Warzywa i zioła zmiksuj z oliwą i czosnkiem na pesto. Dopraw solą i pieprzem. Rozsmaruj na spodzie. Posyp pokruszonym serem pleśniowym, polej śmietaną roztrzepaną z jajkami, solą i pieprzem. Ozdób pomidorkami i zapiecz do ścięcia.Źródło: Świat kobiety