Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z mięsem i grzybami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414862
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2412
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414862
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2412
Składniki
Na patelni rozpuść masło, dodaj pokrojone w plasterki, oczyszczone grzyby. Smaż 3-5 minut. Zdejmij z ognia i odsącz nadmiar wody. Teraz na patelnię wrzuć mięso. Smaż, dodając keczup, sól oraz pieprz. Dodaj usmażone grzyby i wymieszaj.
Pomidorki umyj i pokrój na ćwiartki. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim. Na cieście ułóż usmażone mięso z grzybami. Na wierzchu rozłóż pomidorki.
Tartę włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz ok. 20-25 minut. Wyjmij, posyp startym serem i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz przez około 10-12 minut, aż ser się roztopi.Źródło: Na żywo