Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z mięsem i grzybami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Na patelni rozpuść masło, dodaj pokrojone w plasterki, oczyszczone grzyby. Smaż 3-5 minut. Zdejmij z ognia i odsącz nadmiar wody. Teraz na patelnię wrzuć mięso. Smaż, dodając keczup, sól oraz pieprz. Dodaj usmażone grzyby i wymieszaj.
Pomidorki umyj i pokrój na ćwiartki. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim. Na cieście ułóż usmażone mięso z grzybami. Na wierzchu rozłóż pomidorki.
Tartę włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz ok. 20-25 minut. Wyjmij, posyp startym serem i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz przez około 10-12 minut, aż ser się roztopi.Źródło: Na żywo