Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z mięsem i grzybami"
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 147
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8669
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1885
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 147
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8669
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1885
Składniki
Na patelni rozpuść masło, dodaj pokrojone w plasterki, oczyszczone grzyby. Smaż 3-5 minut. Zdejmij z ognia i odsącz nadmiar wody. Teraz na patelnię wrzuć mięso. Smaż, dodając keczup, sól oraz pieprz. Dodaj usmażone grzyby i wymieszaj.
Pomidorki umyj i pokrój na ćwiartki. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim. Na cieście ułóż usmażone mięso z grzybami. Na wierzchu rozłóż pomidorki.
Tartę włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz ok. 20-25 minut. Wyjmij, posyp startym serem i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz przez około 10-12 minut, aż ser się roztopi.Źródło: Na żywo