Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z podsmażaną papryką"
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3480
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 47
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2852
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 164
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 122
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3480
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 47
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2852
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 164
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 122
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę i wymieszaj z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Na suchych składnikach ułóż masło, posiekaj nożem, dodaj śmietanę oraz żółtko i szybko zagnieć ciasto. Schłodź w lodówce 30 minut. Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojony w kostkę boczek i drobno posiekaną cebulę. W garnku ugotuj ziemniaki i pokrój w kostkę. Na osobnej patelni podsmaż słodką i ostrą paprykę pokrojoną w paski. Dodaj sól i pieprz.
W misce roztrzep jajka, dodaj starty na tarce ser żółty oraz śmietanę. Wymieszaj z boczkiem, cebulą oraz ziemniakami. Przelej na blachę wyłożoną ciastem. Piecz około 20 minut w temp. 180°C. Wyłóż na wierzch usmażoną paprykę i piecz jeszcze 20 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień