Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z podsmażaną papryką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę i wymieszaj z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Na suchych składnikach ułóż masło, posiekaj nożem, dodaj śmietanę oraz żółtko i szybko zagnieć ciasto. Schłodź w lodówce 30 minut. Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojony w kostkę boczek i drobno posiekaną cebulę. W garnku ugotuj ziemniaki i pokrój w kostkę. Na osobnej patelni podsmaż słodką i ostrą paprykę pokrojoną w paski. Dodaj sól i pieprz.
W misce roztrzep jajka, dodaj starty na tarce ser żółty oraz śmietanę. Wymieszaj z boczkiem, cebulą oraz ziemniakami. Przelej na blachę wyłożoną ciastem. Piecz około 20 minut w temp. 180°C. Wyłóż na wierzch usmażoną paprykę i piecz jeszcze 20 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień