Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tatar śledziowo-jajeczny"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 307
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 307
Składniki
Jajka zalewam w garnuszku zimną wodą i gotuję na twardo (10 min od zagotowania wody). Studzę je i obieram ze skorupek. Jajka kroję w dość drobną kosteczkę.
Filety śledziowe osuszam na papierowym ręczniku, a następnie kroję w małą kosteczkę. Podobnie siekam obraną cebulę, osączone z zalewy kiszone ogórki, grzybki oraz kawałki marynowanej papryki (staram się, by po krojone miały zbliżoną wielkość).
Miód łączę z musztardą, przyprawiam solą i pieprzem. Pokrojone mieszam z sosem. Na talerz wykładam tatar, posypuję kaparami.
Porcja kosztuje ok. 3,50 zł. : ok. 30 min. Porcja zawiera ok. 360 kcal.Źródło: Tina