Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Terrina twarogowa otulona szynką konserwową Lekka, efektowna i niezwykle aromatyczna. Polecam na wie"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 209
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 209
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Rzodkiewki oczyszczam, płuczę, ścieram na tarce o dużych otworkach. Opłukany, osuszony i obrany ogórek kroję w drobną kosteczkę. Ser żółty także tnę w kostkę podobnej wielkości. Twaróg miksuję w blenderze na gładką masę. Przekładam ją do miski, dodaję śmietanę, rzodkiewkę, ogórek i ser. Wsypuję także zioła dalmatyńskie. Wszystko doprawiam do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszam.
W 1/3 szkl. ciepłej wody rozpuszczam żelatynę, wlewam do masy i mieszam. Foremkę keksową wykładam folią spożywczą i częścią plasterków szynki. Napełniam masą serową i przykrywam resztą szynki. Foremkę owijam folią i wstawiam ją do lodówki na całą noc. Terrinę przekładam na półmisek, dekoruję, np. szczypiorkiem i pomidorkami.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Tina