Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tortille z chrupiącą sałatą lodową"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 34
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 197
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1597
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 34
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 197
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1597
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz, bardzo drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem. Dołóż mięso mielone i mieszając od czasu do czasu, smaż, aż się zrumieni, a cały płyn odparuje. Przypraw je solą oraz pieprzem mielonym.
Chili opłucz, osusz, przekrój i oczyść z pesteczek. Papryczkę bardzo drobno posiekaj. Dodaj do mięsa razem z suszonym tymiankiem. Masę dokładnie wymieszaj (jeśli lubisz, do mięsa dołóż osączoną z zalewy czerwoną fasolę).
Tortille rozłóż na blacie. Każdy placek posmaruj koncentratem pomidorowym (możesz zastąpić go pikantnym keczupem). Poczekaj 2–3 min, aby placki nieco zmiękły.
Listki sałaty opłucz, osusz na papierowym ręczniku, a następnie potnij je w paseczki. Ser pokrój w kostkę. Na plackach rozłóż mięso, rozsmaruj je, pozostawiając przy brzegu 2 cm miejsca. Mięso posyp sałatą i serem.
Placki zwiń w rulony, przekrój je na pół. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw na 5 min do piekarnika rozgrzanego do 175 st.Źródło: Tina