Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tostowe sandwicze"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8722
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 80
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8722
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 80
Składniki
Jajko ugotować na twardo, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pociąć w talarki, zrumienić na rozgrzanym oleju, wystudzić.
Śmietanę wymieszać z musztardą i chrzanem. Sos przyprawić solą i pieprzem. Pomidor pokroić w plasterki. Sałatę porwać na kawałki. Plaster ananasa pociąć na cząstki.
Tosty zrumienić w tosterze albo w piekarniku. Każdą kromkę przekroić po przekątnej. Trójkąty chleba posmarować połową sosu.
Jeden trójkąt przykryć sałatą, plasterkami pomidora i jajka. Na dwóch pozostałych ułożyć plasterki indyka, cząstki ananasa oraz krążki cebuli. Sandwicze posmarować pozostałym sosem i przykryć odłożonymi trójkątnymi tostami.
Czas przygotowania: około 40 minutŹródło: Życie na gorąco