Do góry

Dania główne Przepis na:

Tostowe sandwicze

Tostowe sandwicze

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 6694

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Tostowe sandwicze"

Składniki

  • 1 jajko
  • 1 cebula 1-2 łyżeczki oleju
  • 5 dag gęstej kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • po 1 łyżeczce chrzanu ze słoika i ostrej musztardy
  • 1 mały pomidor 3 listki sałaty
  • 1 plaster ananasa z puszki
  • 3 pszenne tosty
  • 2 plasterki wędzonego fileta z piersi indyka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tostowe sandwicze

Przygotowanie

  1. Jajko ugotować na twardo, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pociąć w talarki, zrumienić na rozgrzanym oleju, wystudzić.

  2. Śmietanę wymieszać z musztardą i chrzanem. Sos przyprawić solą i pieprzem. Pomidor pokroić w plasterki. Sałatę porwać na kawałki. Plaster ananasa pociąć na cząstki.

  3. Tosty zrumienić w tosterze albo w piekarniku. Każdą kromkę przekroić po przekątnej. Trójkąty chleba posmarować połową sosu.

  4. Jeden trójkąt przykryć sałatą, plasterkami pomidora i jajka. Na dwóch pozostałych ułożyć plasterki indyka, cząstki ananasa oraz krążki cebuli. Sandwicze posmarować pozostałym sosem i przykryć odłożonymi trójkątnymi tostami.

  5. Czas przygotowania: około 40 minut

    Źródło: Życie na gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń