Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tosty ze sznyclami z indyka i mozzarellą"
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 452
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 116
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 41
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 452
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 116
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 41
Składniki
Półbagietki przekrawamy wzdłuż i kroimy na 4 części. Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry.
Sznycle myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, przekrawamy na pół. Posypujemy pieprzem, ziołami prowansalskimi i solą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron 4–5 minut. Wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu, i zostawiamy do ostygnięcia.
Płaską blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kawałki bagietek, lekko je rozpłaszczając. Każdą smarujemy pesto, kładziemy usmażony kawałek sznycla, na nim plasterek sera mozzarella i 2 plastry pomidora, które smarujemy odrobiną pesto. Posypujemy pieprzem i solą. Zapiekamy ok. 5 minut w 220oC.
Idealnym dodatkiem do takich tostów będzie zielona sałata z sosem winegret na bazie oliwy z oliwek.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 5,40 złŹródło: Rewia