Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tosty ze sznyclami z indyka i mozzarellą"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 895
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 76
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4150
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 895
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 76
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4150
Składniki
Półbagietki przekrawamy wzdłuż i kroimy na 4 części. Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry.
Sznycle myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, przekrawamy na pół. Posypujemy pieprzem, ziołami prowansalskimi i solą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron 4–5 minut. Wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu, i zostawiamy do ostygnięcia.
Płaską blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kawałki bagietek, lekko je rozpłaszczając. Każdą smarujemy pesto, kładziemy usmażony kawałek sznycla, na nim plasterek sera mozzarella i 2 plastry pomidora, które smarujemy odrobiną pesto. Posypujemy pieprzem i solą. Zapiekamy ok. 5 minut w 220oC.
Idealnym dodatkiem do takich tostów będzie zielona sałata z sosem winegret na bazie oliwy z oliwek.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 5,40 złŹródło: Rewia