Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tosty ze sznyclami z indyka i mozzarellą"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
Półbagietki przekrawamy wzdłuż i kroimy na 4 części. Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry.
Sznycle myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, przekrawamy na pół. Posypujemy pieprzem, ziołami prowansalskimi i solą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron 4–5 minut. Wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu, i zostawiamy do ostygnięcia.
Płaską blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kawałki bagietek, lekko je rozpłaszczając. Każdą smarujemy pesto, kładziemy usmażony kawałek sznycla, na nim plasterek sera mozzarella i 2 plastry pomidora, które smarujemy odrobiną pesto. Posypujemy pieprzem i solą. Zapiekamy ok. 5 minut w 220oC.
Idealnym dodatkiem do takich tostów będzie zielona sałata z sosem winegret na bazie oliwy z oliwek.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 5,40 złŹródło: Rewia