Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, niewyszukane a jakie pyszne!
Ziemniaki obrać, ołukać i pokroić we frytki. Ostre papryki umyć, w każdej zrobić niewielki otworek wielkości małego paznokcia i wsypać do niego po szczypcie soli. Jeśli ktos nie lubi lub nie może jeść ostrych produktów, może wykorzystać zwykłą słodką paprykę. Tę należy przekroić, usunąć nasiona i posolić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i każdy przekroić na cztery części i także posolić. Cukinię umyć i pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać olej lub oliwę i usmażyć frytki. Wyjąć i podzielić na porcje. Na oliwę włożyć paprykę i smażyć krótko nie rumieniąc lub do bardzo lekkiego zrumienienia. Tak samo postępować z pomidorami, cukinią i pozostałymi warzywami. Uwaga! Każdy rodzaj warzyw powinien być smażony oddzielnie! Na koniec można jeszcze usmażyć po sadzonym jajku. Każdy rodzaj warzyw i ew, jajka podzielić na porcje i włożyć na talerze.
Tunezyjczycy zagryzają tę potrawę (a także każdą inną) francuskimi bagietkami. Smacznego!
Wegetariański przysmak z serem tofu.
Odsłon: 9414
W zasadzie to tylko kapusta i makaron, ale smakuje wyśmienicie :)
Odsłon: 326
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 24
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 381
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 377
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1880
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17492
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 24
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 381
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 377
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1880
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17492
Składniki
Ziemniaki obrać, ołukać i pokroić we frytki. Ostre papryki umyć, w każdej zrobić niewielki otworek wielkości małego paznokcia i wsypać do niego po szczypcie soli. Jeśli ktos nie lubi lub nie może jeść ostrych produktów, może wykorzystać zwykłą słodką paprykę. Tę należy przekroić, usunąć nasiona i posolić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i każdy przekroić na cztery części i także posolić. Cukinię umyć i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej lub oliwę i usmażyć frytki. Wyjąć i podzielić na porcje. Na oliwę włożyć paprykę i smażyć krótko nie rumieniąc lub do bardzo lekkiego zrumienienia. Tak samo postępować z pomidorami, cukinią i pozostałymi warzywami. Uwaga! Każdy rodzaj warzyw powinien być smażony oddzielnie! Na koniec można jeszcze usmażyć po sadzonym jajku. Każdy rodzaj warzyw i ew, jajka podzielić na porcje i włożyć na talerze. Tunezyjczycy zagryzają tę potrawę (a także każdą inną) francuskimi bagietkami. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 182
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 806