Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tzatziki – sos do wszystkiego"
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 9
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 167
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 87
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 9
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 167
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 87
Składniki
Czosnek obrać z łupinek, przecisnąć przez praskę.
Ogórek umyć, nie obierając, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć. Zioła i koperek umyć, osuszyć, posiekać.
Jogurt wymieszać z czosnkiem, kilkoma kroplami soku z cytryny, łyżką oliwy, solą, pieprzem, ziołami, na koniec dodać startego ogórka. Przed podaniem schładzać w lodówce co najmniej pół godziny.Źródło: Twoje Imperium