Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite, wartościowe, sycące danie jednogarnkowe
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3883
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414963
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2428
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3883
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414963
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2428
Składniki
Na początek najlepiej jest przygotować sobie wszystkie składniki
Podudzia kurczaka przyprawić solą, pieprzem i curry. Do dużego naczynia żaroodpornego przełożyć połowę porcji marchewki, pora, cebuli, czosnku, pieczarek i papryki. Całość posypać solą, pieprzem, papryką słodką i curry.
Na warzywa przełożyć przyprawione podudzia kurczaka. Podudzia obłożyć różyczkami brokuła.
Na mięso przełożyć resztę warzyw - marchewkę, pora, cebulę, czosnek, pieczarki, paprykę i pomidorki koktajlowe. Całość przyprawić dość mocno solą, pieprzem, papryką słodką i curry. Następnie skropić delikatnie olejem i sokiem z połówki limonki.
Przykryte naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 80-90 minut.