Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite, wartościowe, sycące danie jednogarnkowe
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2983
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2983
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Na początek najlepiej jest przygotować sobie wszystkie składniki
Podudzia kurczaka przyprawić solą, pieprzem i curry. Do dużego naczynia żaroodpornego przełożyć połowę porcji marchewki, pora, cebuli, czosnku, pieczarek i papryki. Całość posypać solą, pieprzem, papryką słodką i curry.
Na warzywa przełożyć przyprawione podudzia kurczaka. Podudzia obłożyć różyczkami brokuła.
Na mięso przełożyć resztę warzyw - marchewkę, pora, cebulę, czosnek, pieczarki, paprykę i pomidorki koktajlowe. Całość przyprawić dość mocno solą, pieprzem, papryką słodką i curry. Następnie skropić delikatnie olejem i sokiem z połówki limonki.
Przykryte naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 80-90 minut.