Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 122
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 223
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 122
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 223
Składniki
Do miski wycisnąć sok z cytryny, dodać musztardę, miód, olej, wodę i wszystko razem dokładnie wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Udka kurczaka umyć, osuszyć i pojedynczo zanurzać w przygotowanej glazurze, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Po dwóch godzinach nagrzać piekarnik na 180stopni, termowentylator. Udka przed włożeniem do piekarnika posmarować częścią pozostałej glazury. Piec ok. 1godziny wyjmując co dwadzieścia minut i smarując glazurą.