Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka miodowo-musztardowe
Dzisiejsze danie to potrawa dla wielbicieli mięsa, a także tych, którzy chcą...
Odsłon: 11891
Udka możemy w różny sposób zaprawiać,smaki sami wybieramy do siebie. Tym raze...
Odsłon: 2195
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 197
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1555
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 197
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1555
Składniki
Do miski wycisnąć sok z cytryny, dodać musztardę, miód, olej, wodę i wszystko razem dokładnie wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Udka kurczaka umyć, osuszyć i pojedynczo zanurzać w przygotowanej glazurze, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Po dwóch godzinach nagrzać piekarnik na 180stopni, termowentylator. Udka przed włożeniem do piekarnika posmarować częścią pozostałej glazury. Piec ok. 1godziny wyjmując co dwadzieścia minut i smarując glazurą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka rodzinna
Dania główne
Spaghetti z kurczakiem i cukinią
Dania główne
Gulasz do placków po węgiersku
Dania główne
Latke (Latka) - smażony placek po żydowsku
Zapiekanka rodzinna
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 197
Spaghetti z kurczakiem i cukinią
Pomysł na szybki i prosty obiad? Makarony zawsze się tutaj sprawdzają najlepi...
Odsłon: 203