Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 77
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 173
Kotlety z dyni to pyszne danie wegańskie, które choć może nie przypomina zwyk...
Odsłon: 668
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 77
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 173
Kotlety z dyni to pyszne danie wegańskie, które choć może nie przypomina zwyk...
Odsłon: 668
Składniki
Do miski wycisnąć sok z cytryny, dodać musztardę, miód, olej, wodę i wszystko razem dokładnie wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Udka kurczaka umyć, osuszyć i pojedynczo zanurzać w przygotowanej glazurze, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Po dwóch godzinach nagrzać piekarnik na 180stopni, termowentylator. Udka przed włożeniem do piekarnika posmarować częścią pozostałej glazury. Piec ok. 1godziny wyjmując co dwadzieścia minut i smarując glazurą.