Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka kurczaka w glazurze

Udka kurczaka w glazurze

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 171

Dodano:

Odsłon: 941

Udka miodowo-musztardowe

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Udka kurczaka w glazurze

Przygotowanie

  1. Do miski wycisnąć sok z cytryny, dodać musztardę, miód, olej, wodę i wszystko razem dokładnie wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem.

  2. Udka kurczaka umyć, osuszyć i pojedynczo zanurzać w przygotowanej glazurze, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie i wstawić do lodówki na dwie godziny.

  3. Po dwóch godzinach nagrzać piekarnik na 180stopni, termowentylator.
    Udka przed włożeniem do piekarnika posmarować częścią pozostałej glazury. Piec ok. 1godziny wyjmując co dwadzieścia minut i smarując glazurą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń