Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka miodowo-musztardowe
Do miski wycisnąć sok z cytryny, dodać musztardę, miód, olej, wodę i wszystko razem dokładnie wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Udka kurczaka umyć, osuszyć i pojedynczo zanurzać w przygotowanej glazurze, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Po dwóch godzinach nagrzać piekarnik na 180stopni, termowentylator.
Udka przed włożeniem do piekarnika posmarować częścią pozostałej glazury. Piec ok. 1godziny wyjmując co dwadzieścia minut i smarując glazurą.
Smaczne, aromatyczny, pieczone udka...polecam ;)
Odsłon: 3260
Udka z kurczaka to zawsze sprawdzony pomysł na obiad. Tym razem w wersji zdec...
Odsłon: 10687
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 143
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 42
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 43
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 143
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 42
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 43
Składniki
Do miski wycisnąć sok z cytryny, dodać musztardę, miód, olej, wodę i wszystko razem dokładnie wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Udka kurczaka umyć, osuszyć i pojedynczo zanurzać w przygotowanej glazurze, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Po dwóch godzinach nagrzać piekarnik na 180stopni, termowentylator. Udka przed włożeniem do piekarnika posmarować częścią pozostałej glazury. Piec ok. 1godziny wyjmując co dwadzieścia minut i smarując glazurą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Dania główne
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Dania główne
Paluchy drobiowe zawijane w boczek
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Polecam, pyszne. Mięso dobrze smakuje z fasolką szparagową, suszonymi pomidor...
Odsłon: 5
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 42