Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka litewskie w sosie z leśnych grzybów"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421852
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421852
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2172
Składniki
Mięso posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Czosnek przeciśnij przez praskę, natrzyj nim udka. Wstaw je na 2 godziny do lodówki. Grzyby oczyść.
Większe pokrój na kawałeczki, a małe na połówki. Na patelni rozgrzej masło. Usmaż na nim udka. Zdejmij. Cebulę obierz, pokrój w plasterki. Zeszklij je na tłuszczu ze smażenia mięsa. Dodaj grzyby i listki laurowe. Podlej bulionem.
Duś do miękkości ok. 40 minut. Przypraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Udka włóż do duszonych grzybów. Mocno razem podgrzej. Podawaj ze smażonymi ziemniakami. Gotowe danie udekoruj według uznania.Źródło: Naj