Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka litewskie w sosie z leśnych grzybów"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2069
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5509
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5530
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2069
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5509
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5530
Składniki
Mięso posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Czosnek przeciśnij przez praskę, natrzyj nim udka. Wstaw je na 2 godziny do lodówki. Grzyby oczyść.
Większe pokrój na kawałeczki, a małe na połówki. Na patelni rozgrzej masło. Usmaż na nim udka. Zdejmij. Cebulę obierz, pokrój w plasterki. Zeszklij je na tłuszczu ze smażenia mięsa. Dodaj grzyby i listki laurowe. Podlej bulionem.
Duś do miękkości ok. 40 minut. Przypraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Udka włóż do duszonych grzybów. Mocno razem podgrzej. Podawaj ze smażonymi ziemniakami. Gotowe danie udekoruj według uznania.Źródło: Naj