Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka nadziewane karkówką

Udka nadziewane karkówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Udka nadziewane karkówką"

Składniki

  • trzy duże udka z kurczaka
  • 25 dag mięsa mielonego z karkówki
  • garść świeżych listków bazylii
  • pęczek szczypiorku
  • 4 ząbki czosnku
  • mała cebula
  • pół papryki czerwonej
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Udka umyj, osusz i delikatnie usuń skórę. Mięso z kurczaka zmiel w maszynce do mięsa i połącz z mielonym mięsem z karkówki.

  2. Dodaj bazylię, szczypiorek, rozgnieciony czosnek i posiekaną cebulę. Wymieszaj, dołóż pokrojoną paprykę, jajko i bułkę tartą. Przypraw całość solą i pieprzem.

  3. Włóż przygotowany farsz do skóry z kurczaka. Uformuj zgrabne udka. Usmaż je na patelni na rozgrzanym oleju. Podlej wodą i duś około 30 minut.

  4. Maria Koper z Koronowa

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń