Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka nadziewane karkówką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Udka umyj, osusz i delikatnie usuń skórę. Mięso z kurczaka zmiel w maszynce do mięsa i połącz z mielonym mięsem z karkówki.
Dodaj bazylię, szczypiorek, rozgnieciony czosnek i posiekaną cebulę. Wymieszaj, dołóż pokrojoną paprykę, jajko i bułkę tartą. Przypraw całość solą i pieprzem.
Włóż przygotowany farsz do skóry z kurczaka. Uformuj zgrabne udka. Usmaż je na patelni na rozgrzanym oleju. Podlej wodą i duś około 30 minut.
<strong>Maria Koper z Koronowa</strong>Źródło: Super TV