Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka nadziewane karkówką"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 851
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4478
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1082
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3345
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 851
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4478
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1082
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3345
Składniki
Udka umyj, osusz i delikatnie usuń skórę. Mięso z kurczaka zmiel w maszynce do mięsa i połącz z mielonym mięsem z karkówki.
Dodaj bazylię, szczypiorek, rozgnieciony czosnek i posiekaną cebulę. Wymieszaj, dołóż pokrojoną paprykę, jajko i bułkę tartą. Przypraw całość solą i pieprzem.
Włóż przygotowany farsz do skóry z kurczaka. Uformuj zgrabne udka. Usmaż je na patelni na rozgrzanym oleju. Podlej wodą i duś około 30 minut.
<strong>Maria Koper z Koronowa</strong>Źródło: Super TV