Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udziec z indyka zawijany z chorizo"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414976
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414976
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Składniki
3 cebule obierz, posiekaj. Kiełbasę pokrój w drobną kosteczkę. 5 dag migdałów grubo rozdrobnij. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Zeszklij cebulę. Dodaj kiełbasę oraz migdały. Mieszając od czasu do czasu, smaż ok. 5 min. Dodaj połowę natki. Wlej ocet, przypraw wszystko solą i pieprzem, wymieszaj, ostudź.
Udziec umyj, wytrzyj. Oprósz solą i pieprzem. Na mięsie rozłóż ostudzone nadzienie, zwiń całość w roladę. Obwiąż ją bawełnianym sznurkiem. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż na nim mięso. Roladę przełóż do brytfanny, podlej bulionem. Piecz 2 godz. w 175 st.
Pozostałe cebule obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Zeszklij cebule. Dodaj starty imbir i posiekany czosnek, pozostałe, pokrojone migdały, obrane, pocięte w talarki marchewki i rozdrobnione daktyle. Wlej sok, przypraw solą, pieprzem i chili.
Kuskus przygotuj wg wskazówek na opakowaniu. Dodaj do składników na patelni razem z resztą natki. Udziec pokrój w plastry, usuń sznurek. Serwuj z potrawką.Źródło: Tina