Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, lekko kwaskowate.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4162
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4162
Składniki
Przygotowujemy marynatę z rozgniecionego czosnku, tymianku, przyprawy do ryb, soku z polowy limetki i odrobiny oliwy. Moczymy w tym przez min.3 godziny krewetki, zostawiając trochę marynatyi. cebule kroimy w piórka a paprykę w paseczki i polewamy pozostałą marynatą. Smażymy w głębokiej patelni cebulę i paprykę. Gdy będą prawie miękkie wrzucamy krewetki. Możemy ew. polać odrobiną sosu sojowego. W między czasie gotujemy ryż. Jak krewetki nie będą surowe podajemy. Smacznego!