Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, lekko kwaskowate.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 707
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2817
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14565
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 707
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2817
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14565
Składniki
Przygotowujemy marynatę z rozgniecionego czosnku, tymianku, przyprawy do ryb, soku z polowy limetki i odrobiny oliwy. Moczymy w tym przez min.3 godziny krewetki, zostawiając trochę marynatyi. cebule kroimy w piórka a paprykę w paseczki i polewamy pozostałą marynatą. Smażymy w głębokiej patelni cebulę i paprykę. Gdy będą prawie miękkie wrzucamy krewetki. Możemy ew. polać odrobiną sosu sojowego. W między czasie gotujemy ryż. Jak krewetki nie będą surowe podajemy. Smacznego!