Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa z makaronem sojowym

Warzywa z makaronem sojowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 196

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Warzywa z makaronem sojowym"

Składniki

  • 200 g marchewki
  • paczka makaronu sojowego
  • 200 g świeżego ogórka
  • 1 kalarepka
  • 4 dymki lub 1 por
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • starty imbir
  • korzeń pietruszki
  • korzeń imbiru
  • 100 g boczniaków
  • 100 g miniaturowej kukurydzy
  • 1 kapusta pekińska
  • 4 łyżki sosu ostrygowego
  • sos sojowy
  • olej sezamowy do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Warzywa z makaronem sojowym

Przygotowanie

  1. Marchewkę, ogórek (ze skórką), kalarepkę i korzeń pietruszki kroimy w słupki. Dymkę lub por kroimy w piórka, a boczniaki w plastry. Kukurydzę przekrajamy na pół, a kapustę pekińską szatkujemy.

  2. Makaron zalewamy wrzątkiem, a gdy napęcznieje, odsączamy. Olej rozgrzewamy w woku, wrzucamy wyciśnięty czosnek i starty imbir, dodajemy papryczkę chilli. Następnie dodajemy posiekanego pora, grzyby i pozostałe warzywa.

  3. Podsmażamy, dolewając odrobinę sosu sojowego tak, aby warzywa pozostały chrupiące. Do całości dodajemy makaron sojowy, sos ostrygowy, sos sojowy i świeży imbir (starty lub posiekany). Podgrzewamy minutę. Do gotowego dania dodajemy pokrojone ogórki. Całość posypujemy chilli.

    Źródło: Świat Seriali

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń