Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywa z makaronem sojowym"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 102
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 20
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 102
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 20
Składniki
Marchewkę, ogórek (ze skórką), kalarepkę i korzeń pietruszki kroimy w słupki. Dymkę lub por kroimy w piórka, a boczniaki w plastry. Kukurydzę przekrajamy na pół, a kapustę pekińską szatkujemy.
Makaron zalewamy wrzątkiem, a gdy napęcznieje, odsączamy. Olej rozgrzewamy w woku, wrzucamy wyciśnięty czosnek i starty imbir, dodajemy papryczkę chilli. Następnie dodajemy posiekanego pora, grzyby i pozostałe warzywa.
Podsmażamy, dolewając odrobinę sosu sojowego tak, aby warzywa pozostały chrupiące. Do całości dodajemy makaron sojowy, sos ostrygowy, sos sojowy i świeży imbir (starty lub posiekany). Podgrzewamy minutę. Do gotowego dania dodajemy pokrojone ogórki. Całość posypujemy chilli.Źródło: Świat Seriali