Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywa z makaronem sojowym"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 980
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 113
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2165
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4180
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 980
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 113
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2165
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4180
Składniki
Marchewkę, ogórek (ze skórką), kalarepkę i korzeń pietruszki kroimy w słupki. Dymkę lub por kroimy w piórka, a boczniaki w plastry. Kukurydzę przekrajamy na pół, a kapustę pekińską szatkujemy.
Makaron zalewamy wrzątkiem, a gdy napęcznieje, odsączamy. Olej rozgrzewamy w woku, wrzucamy wyciśnięty czosnek i starty imbir, dodajemy papryczkę chilli. Następnie dodajemy posiekanego pora, grzyby i pozostałe warzywa.
Podsmażamy, dolewając odrobinę sosu sojowego tak, aby warzywa pozostały chrupiące. Do całości dodajemy makaron sojowy, sos ostrygowy, sos sojowy i świeży imbir (starty lub posiekany). Podgrzewamy minutę. Do gotowego dania dodajemy pokrojone ogórki. Całość posypujemy chilli.Źródło: Świat Seriali