Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś z kuchni indyjskiej ...
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2414
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1881
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2414
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1881
Składniki
Warzywa pokroić, soczewicę ugotwać.
Na gorącą patelnię wrzucić pastę curry - chwilę trzymać na ogniu. Dodać marchwkę, paprykę, cukinię, dynię, groszek, fasolkę zalać pomidorami. Chwilę potrzymać na ogniu. Dodać ugotowaną soczewicę, rodzynki i kokos. Na koniec dodać szpinak. Warzywa powinny być chrupkie więc cały proces powinnien trwać naprawdę krótko. Jesli ktoś lubi można dodać jeszcze curry. Wyłozyć na półmisek polać jogurtem i posypać pokrojoną papryczką chili. Ostrość dania idealnie łagodzi naturalny jogurt.