Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś z kuchni indyjskiej ...
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Warzywa pokroić, soczewicę ugotwać.
Na gorącą patelnię wrzucić pastę curry - chwilę trzymać na ogniu. Dodać marchwkę, paprykę, cukinię, dynię, groszek, fasolkę zalać pomidorami. Chwilę potrzymać na ogniu. Dodać ugotowaną soczewicę, rodzynki i kokos. Na koniec dodać szpinak. Warzywa powinny być chrupkie więc cały proces powinnien trwać naprawdę krótko. Jesli ktoś lubi można dodać jeszcze curry. Wyłozyć na półmisek polać jogurtem i posypać pokrojoną papryczką chili. Ostrość dania idealnie łagodzi naturalny jogurt.