Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś z kuchni indyjskiej ...
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 174
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 287
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 174
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 287
Składniki
Warzywa pokroić, soczewicę ugotwać.
Na gorącą patelnię wrzucić pastę curry - chwilę trzymać na ogniu. Dodać marchwkę, paprykę, cukinię, dynię, groszek, fasolkę zalać pomidorami. Chwilę potrzymać na ogniu. Dodać ugotowaną soczewicę, rodzynki i kokos. Na koniec dodać szpinak. Warzywa powinny być chrupkie więc cały proces powinnien trwać naprawdę krótko. Jesli ktoś lubi można dodać jeszcze curry. Wyłozyć na półmisek polać jogurtem i posypać pokrojoną papryczką chili. Ostrość dania idealnie łagodzi naturalny jogurt.