Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywa z ziołowymi klopsikami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2499
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 201
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 744
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2499
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 201
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 744
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę i podduś do miękkości na patelni.
Do mięsa dodaj zeszkloną cebulę, musztardę, pesto, przyprawy i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj i uformuj nieduże klopsiki (ok. 8 sztuk).
Ziemniaki starannie umyj i pokrój w łódeczki lub duże słupki.
Wlej na patelnię dwie łyżki oleju i smaż ziemniaki ok. 10-15 minut. Posyp solą.
Na trzech łyżkach oleju podsmaż klopsiki z każdej strony, aż się zarumienią.
Przełóż klopsiki na wyłożona papierem blachę i posyp je tartym serem. Wstaw do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika i zapiekaj około 10 minut, aż się rozpuści ser.
W tym czasie oczyść i pokrój w dwucentymetrową kostkę cukinię. To samo zrób z papryką.
Rozgrzej ostatnie dwie łyżki oleju na patelni i podsmaż warzywa na złoto. Dodaj umyte i pokrojone pomidory, oprósz solą i pieprzem.
Przełóż wszystkie do jednego naczynia i posyp świeżym oregano. Smacznego!Źródło: Tele Tydzień