Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywne kanapki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22692
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22692
Składniki
Ugotowane i obrane buraki pokrój w większą kostkę. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oliwy. Wrzuć buraki. Skrop je sokiem wyciśniętym ze sparzonej pomarańczy, posyp igiełkami rozmarynu. Duś 3-4 minuty. Dodaj miód, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Bakłażan opłucz, osusz, pozostaw ze skórką. Pokrój go w plasterki. Na patelni rozgrzej kolejne 2 łyżki oliwy. Wrzuć plastry bakłażana, smaż, obracając, 5-8 min. Dodaj przeciśnięty ząbek czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Jeszcze chwilę smaż razem. Opłucz i osusz rukolę.
Majonez połącz ze śmietaną i drugim przeciśniętym ząbkiem czosnku. Dopraw solą i pieprzem. Bułki podgrzej, rozkrój. Do środka każdej nałóż odrobinę sosu, po kilka listków rukoli oraz ciepłe warzywa.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 270 kcal, cena 3 zł.
Jeśli zamierzasz przyrządzić bułki z jarskimi kotlecikami, zetrzyj na tarce 2 surowe buraki, dodaj szklankę ugotowanej kaszy jaglanej, posiekaną cebulę, 1/2 szklanki uprażonych nasion słonecznika, 1/4 szklanki bułki tartej, 2 łyżki mąki i przyprawy do smaku. Uformuj burgery. Piecz 45-60 min w 200 st.Źródło: Świat kobiety