Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna watrobka z warzywami.
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11673
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 562
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11673
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 562
Składniki
Najpierw dokladnie czyscimy i myjemy watrobke,a gdy juz to zrobimy to osuszamy ja recznikiem papierowym.
Na patelni rozgrzewamy olej z 1 lyzka masla.Przesmazamy watrobke z obu stron po okolo 4 minuty na wolnym ogniu-tak aby sie nie przypalila.Gdy watrobka jest juz usmazona,to przekladamy ja do sredniego naczynia zaroodporneg-posypujemy szczypta soli i pieprzu i odstawiamy na moment.
Teraz szykujemy warzywa-papryke kroimy w czterocentymetrowe paseczki o sredniej grubosci,cebule przekrajamy na pol i kroimy takze na sredniej grubosci paski i czosnek drobno siekamy.
Nastepnie wrzucamy warzywa na patelnie na ktorej smarzylismy watrobke i posypujemy je 1 lyzeczka ziarenek smaku.Smarzymy je na wolnym ogniu okolo 5 minut,az cebulka sie zeszkli.
Gdy tak juz sie stanie to posypujemy warzywa 2 lyzkami maki-mieszamy je dokladnie i podlewamy warzywa 350 ml cieplej wody i dusimy je przez okolo 8 minut w celu odparowania czesci wody i uzyskania sosu.
Dodajemy do warzyw 3 lyzki smietany i mieszamy po czym uzyskanym sosem zalewamy wczesniej przygotowana watróbke i wstawiamy ja do piekarnika rozgrzanego do 180° na 10 minut.
Polecam podawac z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym.