Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8641
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8641
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy i kroimy w kawałki. Smażymy na 2 łyżeczkach oleju.
Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Na drugiej patelni podgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy warzywa, cebulę, roztarty czosnek oraz paprykę, sól i pieprz. Dusimy pod przykryciem 15 - 20 minut.
Dodajemy całe pomidory i wątróbkę. Doprawiamy vegetą i liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim i dusimy 15 minut, co jakiś czas mieszając. W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Wykładamy na talerz, podajemy z wątróbką i jarzynami