Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka w sosie paprykowym z zielonym makaronem"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 765
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15217
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4914
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45780
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 765
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15217
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4914
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45780
Składniki
Wątróbkę umyj, oczyść, pokrój na kawałki, zalej mlekiem, odstaw na godzinę. Dwie papryki gotuj 10 minut na parze, zmiksuj blenderem. Jedną paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Makaron gotuj według przepisu na opakowaniu.
Na połowie masła klarowanego podsmaż pokrojoną paprykę, wlej odrobinę wody, dodaj zmiksowaną paprykę, sól i pieprz, duś. Wątróbkę opłucz, smaż 3 minuty z każdej strony na pozostałym maśle. Dodaj cebulę i smaż całość jeszcze 10 minut. Wątróbkę połącz z sosem, podawaj z makaronem.Źródło: Dobry Tydzień