Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka w sosie paprykowym z zielonym makaronem"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 171
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 284
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 171
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 284
Składniki
Wątróbkę umyj, oczyść, pokrój na kawałki, zalej mlekiem, odstaw na godzinę. Dwie papryki gotuj 10 minut na parze, zmiksuj blenderem. Jedną paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Makaron gotuj według przepisu na opakowaniu.
Na połowie masła klarowanego podsmaż pokrojoną paprykę, wlej odrobinę wody, dodaj zmiksowaną paprykę, sól i pieprz, duś. Wątróbkę opłucz, smaż 3 minuty z każdej strony na pozostałym maśle. Dodaj cebulę i smaż całość jeszcze 10 minut. Wątróbkę połącz z sosem, podawaj z makaronem.Źródło: Dobry Tydzień