Do góry

Dania główne Przepis na:

Wielkanocny schab w ziolach

Wielkanocny schab w ziolach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 36

Dodano:

Odsłon: 3423

Wielkanocny schab w ziolach

Składniki

  • schab, 1,2
  • czosnek, 2zabki
  • musztarda, 2lyzki
  • tymianek, 1lyzka
  • majeranek
  • oregano, 1lyzka
  • olej, 1 lyzka
  • pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wielkanocny schab w ziolach

Przygotowanie

  1. Oczyszczony schab natrzeć Vegetą Mix i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Zioła połączyć z musztardą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą posmarować mięso i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Piec około 1 i 1/2 godziny w piekamiku w temperaturze 180 st C polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem. Schab w ziołach smakuje wysmienicie podawany na gorąco z pastą warzywną AJVAR.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń