Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowina na ostro

Wieprzowina na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 1280

Smaczna i rozpływająca się wieprzowinka.Szybka i łatwa do zrobienia, polecam gorąco:)

Składniki

  • chuda wieprzowinka, 0,5 kg
  • papryka duża, 1
  • marchew, 1
  • pieczarki srednie, 3
  • cebula duza, 1
  • Kostki rosołowe, 2
  • koncentrat pomidorowy, 2 łyżki
  • suszone płatki chili, 1 łyżeczka
  • sos chili, 1 łyżka
  • cukier brązowy, szczypta
  • sól, szczypta
  • pieprz, szczypta
  • liść laurowy, 2 sztuki
  • oliwa z oliwek, 3 łyżki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wieprzowina na ostro

Przygotowanie

  1. Wieprzowina kroimy w kostkę przyprawiamy solą, pieprzem oraz połową suszonych płatków chili.Kroimy cebule papryke pieczarki oraz marchew w niewielkie paseczki.

  2. Podsmażamy wieprzowinę na oliwie aż zarumieni się, wrzucamu z oliwą do naczynia żaroodpornego dodajemy warzywa i pieczarki mieszamy wszystko razem.

  3. W oddzielnym naczyniu rozpuszczamy kostki rosołowe w 200 ml goracej wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, płatki chili, sos chili, cukier, liście laurowe oraz szczypte soli i pieprzu.Powstałym sosem zalewamy warzywa i mięso.Wstawiamy do piekarnika i dusimy aż mięsko będzie wystarczająco miękkie.(ok1,5 h)

  4. Najlepiej smakuje serwowane z ryżem.SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń