Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieprzowina nadziewana"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Kapustę posiekaj. Pokrój w małe kawałki paprykę, cebulę i pieczarki. Podsmaż wszystkie warzywa i pieczarki na maśle. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. Udziec rozkrój nożem tak, aby powstał duży płat.Ubij tłuczkiem. Dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Rozłóż na nim plastry bekonu i nadzienie z kapusty. Zwiń roladę, przewiąż ją sznurkiem i obsmaż na oleju.
Przełóż mięso do brytfanny razem z wysmażonym sosem i podlej wodą. Piecz w 180°C do miękkości.
Gotową roladę wyjmij. Sos poprósz mąką, dodaj przecier pomidorowy i krótko podsmaż. Dodaj 100 ml wody i zagotuj. Gotowy sos dopraw sosem sojowym i odcedź.Źródło: TV14