Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieprzowina nadziewana"
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 937
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3936
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18997
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 937
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3936
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18997
Składniki
Kapustę posiekaj. Pokrój w małe kawałki paprykę, cebulę i pieczarki. Podsmaż wszystkie warzywa i pieczarki na maśle. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. Udziec rozkrój nożem tak, aby powstał duży płat.Ubij tłuczkiem. Dopraw solą, pieprzem i kminkiem. Rozłóż na nim plastry bekonu i nadzienie z kapusty. Zwiń roladę, przewiąż ją sznurkiem i obsmaż na oleju.
Przełóż mięso do brytfanny razem z wysmażonym sosem i podlej wodą. Piecz w 180°C do miękkości.
Gotową roladę wyjmij. Sos poprósz mąką, dodaj przecier pomidorowy i krótko podsmaż. Dodaj 100 ml wody i zagotuj. Gotowy sos dopraw sosem sojowym i odcedź.Źródło: TV14